Chp Belediyeleri

İzmir’deki Yangın Büyüyor! Türkiye, İzmir İçin Seferber: İş Makineleri Yola Çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’dan Çanakkale’ye gönderilen itfaiye ekiplerinin, İzmir’e kaydırılacağını açıkladı. Beşiktaş Belediyesi ekipleri de İzmir’deki yangın için yola çıktı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde başlayan orman yangını, hızla büyümeye devam ediyor. Yangın yerleşim yerlerine de sıçrarken, AFAD 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığını, 16 evin yandığını açıkladı.

Öte yandan Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki TOKİ binasının çatısına sıçrayan alevler, apartmanda yangına neden oldu.

Ayrıca Karşıyaka’da başlayan yangının, Bayındır ilçesine ulaştığı da belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı X’te yaptığı açıklamayla yangın ekiplerini Çanakkale’den İzmir’e kaydıracaklarını duyurdu.

İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İzmir Karşıkaya’da başlayıp yayılan yangını kaygıyla takip ediyoruz. Çanakkale’deki yangının söndürülmesinde görev alan İBB İtfaiyemiz şimdi İzmir’e doğru yola çıkıyor. Dileğimiz yangının bir an önce söndürülmesi. Geçmiş olsun #İzmir”